Over mij

HI! Ik ben Leoni Storm, de kracht achter windkrachtacht. Ik kan er enorm van genieten om met mensen mee te denken. Helemaal wanneer dit bijdraagt bij het comfort van iemands leven. De methodes die ik toepas zijn even simpel als moeilijk, maar geschikt voor iedereen die gemotiveerd is om zijn of haar uitdagingen aan te gaan. Wil je niet langer afwachten, maar leider worden van je leven? Maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen en ben je opzoek naar professionele coaching? Wellicht biedt windkrachtacht wat je nodig hebt.

 

Het is me opgevallen dat steeds meer mensen het gevoel hebben dat ze moeten voldoen aan een niet te definiëren ideaalbeeld. Een goede baan met voldoende carrièremogelijkheden, het perfecte gezin, een uitgebalanceerde vrijetijdsbesteding, allerlei ballen die hoog moeten worden gehouden. Maar voor wie? En waarom eigenlijk? Weten we nog wel waar we echt gelukkig van worden?

 

In 2018 ging ik een half jaar op wereldreis. Ik kreeg met enige regelmaat de vraag gesteld wat ik wilde leren over mezelf, want reizen zonder persoonlijk doel, dat paste niet in het ideaalbeeld. Eerlijk gezegd was ik niet zozeer opzoek naar mezelf, maar keek ik vooral uit naar een periode van plezier en genieten. Ik betrapte me er soms op dat ik haastig opzoek was naar een perfect antwoord, maar het in mijn ogen imperfecte antwoord rolde steevast uit mijn mond. Genieten van de eenvoud, de schoonheid van de wereld en van elkaar.

 

Ik zie me nog lopen, op die prachtige berg in India, Jaipur. Om ons heen niets meer dan groen, geluiden van schreeuwende pauwen, heilige koeien her en der en het getoeter van tuktuks. Onderweg naar een tempel, de zoveelste. We moesten toch een doel hebben om naartoe te gaan, terwijl de wandeling op zichzelf me al voldoende gaf. Hardop nadenkend over de periode na de reis, deelde ik toen voorzichtig dat ik het gevoel van plezier over de baan in loondienst die ik destijds had, niet meer kon oproepen. Ik wilde zo graag het potentieel in mensen aanboren, ik wilde meer doen van dat wat ik al deed als zelfstandige. Ik besloot te stoppen als GGZ-agoge bij de verslavingszorg en meer te doen als coach en trainer. Bij organisaties in de zorg- hulp- en dienstverlening, maar ook vanuit mijn eigen praktijk. Omdat ik het iedereen gun om eens goed naar jezelf te kijken en ook datgene weer te doen waar je gelukkig van wordt.

 

Het leven is in al zijn eenvoud prachtig, maar je moet het wel kunnen zien. Kijk je naar jezelf door de ogen van een ander, of durf je zelf op een andere manier naar jezelf te kijken?