RET-coaching

Raast windkrachtacht door je hoofd? Misschien is RET-coaching iets voor jou.

 

Blijft die vervelende gebeurtenis constant door je hoofd stormen? Herken je gevoelens van onzekerheid of gebrek aan zelfvertrouwen? Herken je jezelf als perfectionist? Vind je het lastig om met frustraties om te gaan? Ben je vaak aan het uitstellen of aan het piekeren? Lopen je emoties soms over en lijk je de controle te verliezen? En wil je hier minder last van hebben? RET is geschikt voor jou indien je gemotiveerd bent om op een andere manier naar je problemen te kijken. Tevens wil je de uitdaging aangaan om verandering te realiseren. Je wilt begrijpen wat er ten grondslag ligt aan je emotionele problemen en onproductieve gedrag en je wilt leren om je emoties beter te leren hanteren en om effectiever te functioneren.

Spreekt dit je aan? Dan is RET-coaching wellicht iets voor jou. De coaching is zo kort als mogelijk en is doorgaans zeer effectief. Samen met je coach onderzoek je je problemen en thuis ga je door middel van huiswerkopdrachten er verder mee aan de slag. Deze combinatie maakt de coaching inzichtgevend en direct toepasbaar in de praktijk.

De principes die ten grondslag liggen aan de Rationeel-Emotieve Therapie (RET) zijn niet nieuw. Ze werden voor het eerst door Griekse filosofen, zo'n 2000 jaar geleden, opgesteld als een manier om het gedrag van mensen te begrijpen. Pas in de jaren '50 van de vorige eeuw begon voor het eerst een psycholoog, Albert Ellis, deze principes te gebruiken om mensen met emotionele problemen en spanningen te helpen. Albert Ellis is de grondlegger van de RET. Inmiddels wordt de theorie van de RET breed toegepast, bij uiteenlopende (emotionele- en gedrags-) problemen.

Het belangrijkste uitgangspunt van de RET is ontleend aan de Griekse filosoof Epictetus: ‘Niet de dingen zelf zijn beangstigend, maar onze gedachten daarover’. We zijn dus zelf vaak méér verantwoordelijk voor ons eigen emotionele tumult dan we meestal (in eerste instantie) toe willen geven.

Ben je benieuwd of RET-coaching bij je past? Neem dan contact op via het contactformulier.